Image default

Kutyakiképzők, kutyás sportszakemberek kérik, hogy nyissák újra a kutyaiskolákat + PETÍCIÓ

Félő, hogy a kutyaiskolákat továbbra is zárva tartják! Sok fiatal kutya alap szocializációja marad így el (pl. kölyök ovi), ami később egyszerűen nem pótolható. A képzések elmaradása is lemaradással jár, sokan nem tudnak egyedül megbirkózni kutyájuk nevelésével, aminek beláthatatlan következményei lehetnek. – áll a Póráz Nélkül Egyesület szerkesztőségünknek eljuttatott levelében. A kérésüket nyomatékosítva petíciót is indítottak. IDE KATTINTVA aláírhatja Ön is.

Alább olvasható az Operatív Törzsnek címzett levelük:

Tisztelt Operatív Törzs!

A jelen petícióval fordulunk Önökhöz, mivel a kutyakiképzéssel foglalkozó szakemberek indokolatlanul kerültek rendkívül nehéz helyzetbe a 2021. március 5-i szigorításokat követően. A kormányrendeletnek eleget téve, iskoláinkat a meghatározott 2 hétre bezártuk, de kérjük, hogy március 22-én maradéktalanul újra kinyithassunk. Előadni kívánjuk, hogy:

– Szakmánkból kifolyólag eddig is nagy hangsúlyt fektettünk a fertőtlenítésre, mindannyian maszkban dolgoztunk a megfelelő távolság betartásával!

– Szabadtéren dolgozunk, több ezer négyzetméteres területen, több méter távolságot tartva a klienseinktől. Az emberek érdeke is, hogy minél több időt töltsenek szabad levegőn!

– A használt eszközöket mindenki tudja saját magának biztosítani. Amit mégis a kutyaiskola eszköztárából használunk, ahhoz nem szükséges klienseinknek hozzáérnie!

– A vendégeknek adott időpontokat is tágabbra vettük, így a vendégek sem találkoznak egymással. Egyéni képzés formájában, maszkkal, a szabad levegőn, több méter távolság betartásával a vírus átadásának kockázata nem áll fenn!

– A kutyaiskolákon dolgozók döntő többsége KATA-s vállalkozói formában végzi a tevékenységét, így mi nem vagyunk jogosultak a bértámogatásra. Ha mi bezárunk, egészen egyszerűen nincsen bevételünk, kiadásunk viszont ugyanúgy van.

– Sokunk magánszemélytől vagy cégtől veszi bérbe a területet, amelyet a legtöbb esetben továbbra is fizetnünk kell.

– A 2020 évi korlátozások során, számos szakember önkéntesen szüneteltette a tevékenységét, akár több hónapig is zárva tartott bízva a helyzet javulásában. Emiatt sokunk tartalékai jelentősen elapadtak, a meglévő 2 hétnél hosszabb lezárást egyszerűen már nem bírunk el.

A fent leírt tények alapján megállapítható, hogy a Covid-19 elleni védekezés, azaz a szükséges higiénia fenntartása és fokozása rendkívül hatékonyan megoldható a kutyaiskolák szolgáltatási helyszínén belül. Ennek következtében, a fertőzés kockázata jóval alacsonyabb, mint például a jelenleg nyitva tartható üzlethelyiségek többségében.

A kutyaiskolai szolgáltatás számos esetben elengedhetetlen, a folyamatban lévő képzések megszakítása negatív következménnyel járhat a vendégeink számára. A bezárás nem csak nekünk, hanem a klienseinknek is kárt okoz.

Az Operatív törzs március 18-i nyilatkozata alapján: “iktassunk be napi 1-2 óra sportot; sétáljunk a szabadban; próbáljuk meg a gondolatainkat elterelni a koronavírusról.” A kutyaiskola helyszíne erre tökéletesen alkalmas.

A jelen petícióban ismertetett indokaink alapján, kérjük tisztelettel az Operatív Törzset, hogy a kutyakiképzői szolgáltatások 2021. március 22-én történő megnyitására tegyen javaslatot Magyarország Kormányának.

Megértésüket és segítségüket előre is köszönjük!

A pozitív döntés reményében, maradunk tisztelettel,
Kutyaiskolák, kutyakiképzők, kutyás sportszakemberek

magyarallatvedelem.hu, fotó: pixabay

KAPCSOLÓDÓ

Gál Teréz, aki a legvadabb kutyákat is megszelídíti

magyarallatvedo

Leszakadt a füle és férgek rágták a kutyát, akire Cegléden találtak rá

Marci

Újra képes járni az idős kutya, akit elgázoltak

Marci