Image default

Az év rendőre lett a solymári főtörzszászlós, aki hosszú évek óta vigyáz a településre szolgálati kutyusával, Hárpiával

Az év rendőre lett a solymári főtörzszászlós, aki hosszú évek óta vigyáz a településre szolgálati kutyusával, Hárpiával!

Meglepetésszerű elismerés kapott id. Ladó György főtörzszászlós, hiszen „Az év körzeti megbízottja” címet vehette át a napokban – osztotta meg örömmel a Pest Vármegyei Rendőrség. 

Mint írják, a főtörzszászlós 1986-ban szerelt fel a rendőrséghez, három évvel később kezdett körzeti megbízottként szolgálni, és ezt teszi immár 35 esztendeje. Hűséges típus, talán ezért is van a mai napig ott, ahová 1995-ben, tehát 29 éve… Solymáron. Embertelen számok, bár aki ránéz, ennek töredékét hinné csak el. Nálánál ifjabbakat is meghazudtoló teherbíróképessége, fizikális állapota, munkaigénye páratlan, családja, főként két rajongásig szeretett, őt magát egy szempillantás alatt kenyérre kenő, és kártyában mindig lealázó lányunokája tartja fitten és fiatalosan – osztották meg.


Mindezeknek köszönhető, hogy id. Ladó György főtörzszászlós „Az év körzeti megbízottja” címet vehette át a napokban. Bár rendkívül megtisztelőnek érzi az elismerést, az ünnepség után már rongyolt is vissza körzetébe, hogy a díszegyenruhát – ahogy ő fogalmaz – rendes ruhára, azaz hétköznapi egyenruhájára cserélhesse és szolgálati kutyájával indulhasson is az utcára. Az az ő terepe, nagyon éli, a település lakói ismerik, tisztelik, szeretik. Bármikor, bárki megkeresheti, felhívhatja, az eltelt évek alatt többszörösére duzzadt lélekszámmal is lazán elbír – írták.

Már öt éve elválaszthatatlan párost alkotnak szolgálati kutyusával

Mayával öt éve alkotnak párt. Találkozásukat nem tervezték, egy családtól hozta el, miután ők meggondolták magukat és nem akartak róla gondoskodni. Az akkor névtelen blöki mindössze féléves volt. Hét hónaposan már képzésre vitte, azt mondja: volt benne lehetőség, a már meglévő három kutyusával is az első pillanattól fogva jól kijött. Mára már összeszoktak, bár rendőrkutyaként a beszédes és sokat sejtető Hárpia nevet kapta. Szándékosan. Ugyanis valóban az – időnként. Gazdájára azonban minden körülmények között hallgat, figyel, vigyáz. Rendkívül megbízható, fegyelmezett, parancskövető kutyus. Számos alkalommal – eltűnt felkutatása, tettes elfogása – bizonyították már ők ketten, milyen remekbe szabott párost is alkotnak.

 

Tisztelt Főtörzszászlós úr, Kedves Gyuri!
Szívből gratulálunk és hálásak vagyunk, hogy magunk közt tudhatunk! – köszöntötte az ünnepeltet a Pest Vármegyei Rendőrség.

(Forrás: Pest Vármegyei Rendőrség)

Magyar Állatvédelem

 

KAPCSOLÓDÓ

Ő Főnők, a hős rendőrkutya, akinek még a belügyminiszter is velős csontot adott

Eszti_mav

Többször is a halál torkából menekült meg és mára már különleges rendőrkutya lett Delon!

Erik

Meglepetésvendégként toppant be a szülinapi partyra Hárpia és gazdája Ladó főtörzszászlós!

Erik