Image default

Hat állatfaj látványetetésével várnak az október 23-i hosszú hétvégén a Körösvölgyi Állatparkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság (KMNP) szarvasi Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye az október 23-i hosszú hétvégén állatismertetőkkel egybekötött látványetetésekkel várja vendégeit.

Október 21-én, szombaton 11 órakor Pákóval, a hollóval különleges intelligencia tesztet végeznek a KMNP munkatársai, miközben számos érdekességet mesélnek erről a rendkívül tanulékony és éles eszű madárfajról. A részére szánt csemegéket fondorlatos módon, egy speciális logikai doboz segítségével kínálják fel.

Ugyanezen a napon délután 14 órakor az európai bölények történetével ismertetjük meg a résztvevőket, miközben kézből etetjük kontinensünk legnagyobb testsúlyú szárazföldi emlős állatát. Miben különböznek az amerikai bölényektől? Miért váltak erdő lakókká? Hogyan védik utódaikat? Mind kiderül majd a programon.

Október 22-én, vasárnap 11 órakor az aranysakálokról tudhatnak meg számos érdekességet vendégek. A falka kötelékben élő toportyánt Arany János Toldijából már ismerhetjük, de a valóságban mi jellemző erre a fajra? Hogyan hódította meg egykori élőhelyeit újra ez az egyszer már eltűnt ragadozó? Milyen a nádi farkas üvöltése? Többek között erről is szó lesz majd.

Délután 14 órakor a három méteres szárnyfesztávolságú fakó keselyűk bemutatására kerül sor, akiket ízletes falatokkal kínálunk majd. Táplálkozásuk közben sok egyéb mellett a KMNP munkatársai elmesélik hogyan befolyásolta állományukat a kiterjedt jószágtartás megszűnése, miért használták jósmadárnak a történelem folyamán e fajt.

Október 23-án, hétfőn 11 órakor a jávorszarvas kerül sorra. Eurázsia legnagyobb testű, magányosan élő szarvasáról számos különlegességet tudhatnak meg vendégeink.

Délután 14 órakor a farkasok látványetetésével készülünk, ahol e megritkult példányszámú nagyragadozót mutatják be. Milyen távolságú üldözésre képes egy farkas? Hogyan dolgozik össze egy falka a mindennapokban? Alfától omegáig körbejárják a témát.

A programokon való részvételt az állatparki belépő ezen a napon tartalmazza. További információk a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság honlapján található.

KMNP – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kutya-farkas hibridet találtak a Déli-Kárpátokban

Eszti_mav

Különleges életmódot folytatnak a káprázatos tövisszúró gébicsek

Marci

Szép számmal érkeznek a darvak a Dél-Alföldre

Erik