Image default

Légpuskával lövöldöztek macskákra, kutyákra Gyulán

Több macskát lőttek meg légpuskával az elmúlt időszakban Gyulán, emellett kutyákat és macskákat is megmérgeztek – írja a BEOL.hu.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A napokban a Békés megyei hírportál több, neve elhallgatását kérő olvasója jelezte, hogy az elmúlt másfél-két hétben, illetve tavaly év végén több, állatok ellen irányuló cselekmény is történt. A hozzájuk eljutó információkat összegyűjtötte, és azért is tárta a nyilvánosság elé, hogy hasonlók ne fordulhassanak elő.[/perfectpullquote]

Az egyik gazdának a macskáját lőtték át légpuskával másfél hónapja, a családtagnak számító állatot a házuktól alig néhány méterre találták meg. Miután a lövedék áthatolt a macska testén, szinte biztosnak tartják, hogy a lövés közvetlen közelről történt. Feljelentést is tettek a rendőrségen.

A közelben egy kutyát kétszer mérgeztek meg, 2017-ben, majd 2019-ben, a közelmúltban pedig légpuskával lőtték meg, szerencsére túlélte. A város egy másik helyén ugyancsak egy macskát lőttek meg légpuskával, a szintén családtagnak számító állat életben van, gazdái nagyon komoly költségeket fordítottak a kezelésekre, de a cica még mindig nincs a legjobb állapotban.

A Kertész utcában több mint tíz macskát mérgeztek meg az elmúlt években, nemrég is. A Bem utcában ugyancsak légpuskával lőnek a macskákra mostanában. A Dobos István utcában két kutyát is megmérgeztek a közelmúltban. Egyikük különleges, nem akármilyen kennelből származó kuvasz volt. A történtek nagyon megviselték a gazdákat.

A Békés megyei hírportál olvasója úgy fogalmazott:

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Van, aki a virágot szereti. Van, aki a kocsikat. Valaki a cicákat, más pedig a kutyákat. Nem vagyunk egyformák. Nem kell mindent és mindenkit szeretni. De miért kell bántani? Miért kell ártani másoknak, érző élőlények életét elvenni? Sok embernek családtag egy cica vagy egy kutya. Gyakran beteg gyerekek kis barátja, lelki társa. Az állatkínzók amellett, hogy sok esetben nagy anyagi kárt okoznak, a gazdiknak hatalmas lelki traumát, kínt okoznak.[/perfectpullquote]

Az olvasó arra is felhívta a figyelmet, hogy az eseteket mindig jelenteni kell a rendőrségen, így összefuthatnak a szálak és a tettest is elkaphatják.

A beol.hu megkereste a kérdésben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Mint megtudták, a Gyulai Rendőrkapitányságra egy ilyen esetről érkezett az elmúlt időszakban bejelentés. Egy nő január 3-án jelentette be, hogy megsérült a macskája. Reggel a házának teraszán vércseppeket látott, ezután nézte meg, hogy melyik állata sérült meg. A macskát állatorvoshoz vitte, a vizsgálat eredménye szerint feltételezhető, hogy a macskát légpuskával meglőtték. Előző este még semmilyen sérülése nem volt, a kertes házból, az udvarról kijár, az éjszaka folyamán bárhová elmehetett. A rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomozást rendelt el és vizsgálja, hogy hol és milyen körülmények között sérült meg az állat, valóban meglőtték-e.

Más ilyen tartalmú bejelentés nem érkezett. Békés megyében nem gyakran, de előfordulnak ilyen esetek, történik állatkínzás bűncselekmény.

A rendőrség minden esetben az összes körülményt, információt vizsgálja. A megsérült, elpusztult állat sérüléseire vonatkozó kérdéseket szakértő segítségével tisztázzák.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az eseteket­ mindig érdemes jelen­teni a rend­őrségen­.[/perfectpullquote]

beol.hu nyomány magyarallatvedelem.hu, Fotó: Shutterstock illusztráció

KAPCSOLÓDÓ

Csontsoványra éheztette és elhanyagolta kutyáját egy férfi Porván

magyarallatvedo

VÉGRE: két és fél év börtönt kér az ügyészség az őzgida orrát és száját szigetelőszalaggal leragasztó orvvadászra

Erik

Fohászkodunk, hogy letöltendőt kapjon az állatkínzó, aki karddal vágta el egy szerencsétlen kutyus torkát!

Erik