Image default

Átadták Marci cica szobrát, amit ha megsimogatnak, szerencsét hoz majd az állatorvostanhallgatóknak

Marci kóbor cicából vált az Állatorvostudományi Egyetem közösségének szeretett kedvencévé. Tizenkét boldog év után júniusban távozott az örök cicamezőkre. Szobrát kedvenc ablakában helyezték el, ahonnan szigorúan szemmel tartotta a campus eseményeit.

Szeptember 27-én szívmelengető szoboravatással tisztelgett az Állatorvostudományi Egyetem egész közössége egy rendkívüli kandúr emlékének.

Marci tovább él

“Marci kóbor cicából vált egyetemi közösségünk szeretett kedvencévé, majd 12 boldog év után Júniusban távozott az örök cicamezőkre” – írja közleményében az Állatorvostudományi Egyetem. Hozzáteszik, a közadakozásból finanszírozott, életnagyságú bronzszobor elkészítésére Kontur András szobrászművészt kérték fel.

“Marci az évek során az elkötelezett gondoskodás, a felelős állattartás és intézményünk mély állatszeretetének szimbólumává vált”

– fogalmaznak.

Kiemelik, a gyógyítás iránti szenvedély és az állatok iránti elkötelezettség Egyetemük alapvetése. Gazdag állatállományuk, a fajok sokszínű jelenléte -a macskáktól, a lovakig- változatos szerepet töltenek be az egyetem életében. Hozzájárulnak sikereikhez, mindennapi munkájukhoz, tudományos kutatásaikhoz. Emellett az oktatás és az állategészségügyi gyakorlat megszerzésének elengedhetetlen pillérei.

“Szilárd hitünk, hogy állat és ember együttműködése mindannyiunk közös érdeke, ezért fáradhatatlanul dolgozunk az állatvédelem és az állatok jólétének előmozdítása érdekében” – írják.

Ezt olvastad már?

Nem Marci az egyetlen macska, amelyik szobrot kapott. Volt, aki lustaságával, volt, aki hűségével és volt, aki hőstetteivel vívta ki az emberek szeretetét és elismerését – olyannyira, hogy még szobrot is kaptak, hogy emlékük tovább élhessen. Összeállításunkat ide kattintva olvashatod el.

Magyar Állatvédelem, fotók: Állatorvostudományi Egyetem facebook oldala

KAPCSOLÓDÓ

Lángok közül menekítették ki a tűzoltók a macskát, majd lélegeztették az állatorvos megérkezéséig

Marci

Sikeresen megmentették a tűzoltók a hat méter mély kútba esett cicát

Marci

Elveszítette saját kölykeit a cica, ezért árva kiskutyákat vett a gondozásába

Marci