Image default

Mázli, az igazi mázlista – videóval

Mint arról a Magyar Állatvédelem is beszámolt a kölyök nagymacskát a kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítették ki kárpátaljai és kelet-ukrajnai magánszemélyek tavaly nyáron. Az akkor 9 hetes kölyköt először egy lelkes állatvédő ungvári család fogadta be, de világossá vált számukra, hogy ez hosszútávon nem lesz megoldás az állat számára, így megkeresték a Nyíregyházi Állatparkot.

Munkatársaik azonnal cselekedtek és a hatóságok segítségével a határ mellett átvették az állatot, aki az általános állatorvosi vizsgálat és vakcinázás után a park egyik-nagymacska nevelésben tapasztalt- állatgondozójának otthonába került néhány hétre , hiszen eddig is emberek nevelték.

Mázli igazi mázlista. Az elmúlt 8 hónap eseményei pár percben. S hogy mit láthattok a kisfilmben?

A kölyök fő tápláléka eleinte a tejpótló tápszer volt, de a Sóstó Zoo kolléganője fokozatosan átszoktatta a szilárd takarmányra. Amint stabilan evett az állat, visszakerült az állatparkba és megkezdték a visszavadítását is a park karantén épületében, ám itt már nem emberi segítséget kértek. Mivel az oroszlán az egyetlen társas életmódú nagymacska, mindenképpen fajtárssal szerették volna együtt tartani.
A Miskolci Állatkertben született -hasonló életkorú- kis nőstény oroszlán lett a társa, akivel ezidáig a park karantén épületében éltek.

Most, hogy az állatok állandóan izgő-mozgó kis kamasszá váltak, már egy saját terjedelmes kifutórendszert kaptak, ahol már a látogatók is megtekinthetik őket.

Fb – Magyar Állatvédelem

Szépen cseperedik az Ukrajnából mentett oroszlánkölyök

KAPCSOLÓDÓ

Gerzson a két hónapos törpe víziló is köszöntötte anyukáját a jeles napon – VIDEÓ

Marci

Megható videón, hogyan kapja vissza szabadságát a magasfeszültségű vezetéknek ütközött szürke gém

Eszti_mav

Öt kis pihés fekete hattyú cseperedik a Nyíregyházi Állatkertben

Erik