Image default

Medve járhat Miskolcon

Medvenyomokra figyeltek fel az esőtől felázott, sáros talajon a Miskolc peremterületén elhelyezkedő Lyukóvölgyben. A Magyar-tanyán az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak. Az észlelést azonnal jelentették a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek – derül ki a miskolci önkormányzat közleményéből.

A közlemény szerint az eset után az önkormányzat a polgárőrséget és a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársait is arra kérte, hogy a területen járőrözve fokozottan hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy a medve nem játék, a medvét kerülni kell. A medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen. A bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van, a legtöbb konfliktus pedig épp az anyamedvékhez köthető.

A szakemberek azt kérik, amennyiben medvét észlelnek, vagy medvenyomokat látnak, jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon!

(Pestisrácok, fotó illusztráció nepujsag.ro)

KAPCSOLÓDÓ

Kutyaviadal-szervezőkre csaptak le (Videó)

magyarallatvedo

Az egy hónapos örvös mangábé édesanyja hasán kapaszkodik élete első heteiben

Marci

Súlyos medvetámadás történt Szlovákiában, két túrázót is mentőhelikopter szállított kórházba

Erik