Image default

Nem találták meg azokat a medvebocsokat, amelyeket román erdőmunkások rángattak ki a barlangjukból

Nem találták meg a keresőcsapatok azt a négy medvebocsot, amelyeket román erdőmunkások rángattak ki a barlangjukból. A videón látszik, hogy még jól is mulattak a gyalázatos tettükön, miközben a medvebocsok keservesen sikítottak. Az ügyben folytatódik a nyomozás – írja a Krónika Online.

A Hargita megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Gheorghe Filip szerint sikerült azonosítani a helyet, ahol a videofelvétel készült, és medvenyomokat is láttak a helyszínen, de sem a bocsokat, sem az anyamedvét nem találták meg.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azzal a felvetéssel kapcsolatban, miszerint az ügynek köze lehet az illegális medvekereskedelemhez, a szóvivő azt mondta, nincsenek olyan adatok, amelyek erre utalnának.[/perfectpullquote]

A Hargita Megyei Környezetvédelmi Őrség főfelügyelője, Balla Izabella rámutatott, az intézmény szakemberei is kint jártak a helyszínen, hogy megtegyék a szükséges intézkedéseket, ha megtalálják a bocsokat, mivel azonban ez nem történt meg, továbbra is a rendőrség folytatja a nyomozást az ügyben – írja a Krónikaonline.ro.

Pénteken eljárást indított a rendőrség négy Neamţ megyei erdőmunkás ellen, akik egy Gyergyószentmiklós környéki fakitermelésen kidobtak négy medvebocsot a barlangjukból.

A hatóságok azt követően kezdtek el vizsgálódni az ügyben, hogy megjelent a Facebookon egy videofelvétel, amelyen látszik, amint négy férfi kivesz a barlangból négy síró medvebocsot, és szórakoznak rajtuk. A négy férfi ellen állatkínzás, valamint a hibernálás időszakának szándékos megzavarása miatt indítottak eljárást.

Az előzmény, hogy múlt héten négy medvebocsot kidobtak a hóba, és jól szórakoztak rajtuk erdőmunkásnak tűnő férfiak, akikről felvétel is készült. Miután a felvételek elkezdtek terjedni a közösségi hálón, a Hargita megyei rendőrfelügyelőség nyomozást indított, hogy megállapítsa a tettesek személyazonosságát – írja a Transindex.ro portál.

A Facebookra feltett képeken látható, hogy a kölykök nagyon kicsik, sikítanak, és láthatólag nem érzik magukat jól a durva bánásmód miatt. Szakemberek véleménye szerint a medvebocsokat azért zavarták meg téli hibernálásukban, és vitték ki a barlangból, hogy az anyamedvét elriasszák a helyszínről, és ők háborítatlanul folytassák tovább a fakitermelést.

kronikaonline.ro, transindex.ro nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Medve járhat Miskolcon

magyarallatvedo

Egy gyönyörű, hat hónapos kiskutyát kötöztek ki egy kietlen területre és hagyták a sorsára

Eszti_mav

Brutálisan megkínzott kutyát találtak az állatmentők Pusztaszabolcson (+18)

magyarallatvedo