Image default

Megbüntették a hatóságok a népszerű hullámlovast, aki a kígyójával a nyakában szörfözött

Megbüntették a hatóságok a népszerű hullámlovast, aki a kígyójával a nyakában szörfözött. A férfi 2300 ausztrál dolláros csekket kapott, ami körülbelül ötszázezer forintnak megfelelő összeg.

Az ausztrál szörfös, Higor Fiuza nagy népszerűségre tett szert azzal, hogy pitonjával, Shivával szörfözött Ausztráliában, a hatóságoknak azonban nem tetszett az extrém magánakció – írta a Csupasport.

Drága mulatság a szörfözés, főleg, ha valaki szokatlan módon a kedvenc hüllőjével kezdi el a hullámlovaglást.

Nemrég 2300 ausztrál dolláros pénzbírságra, azaz körülbelül ötszázezer forintnak megfelelő összegre büntették Higor Fiuzát, aki Shiva nevű pitonjával a testén indult szörfözni. Igaz, a fő problémát nem az jelentette, hogy a kedvencével sportolt.

„A piton tartásához Ausztráliában is külön engedélyre van szükség, és bár van neki, ám ahhoz már külön iratokra lett volna szüksége, hogy elvigye őt az otthonából.”

Mindenesetre az ausztrál szörfös nyilván tisztában volt ezzel, és nem gondolhatta azt, hogy észrevétlen tud maradni, elvégre a világ egyetlen partján sem megszokott látvány, hogy valaki egy kígyóval a nyakán szörfözött. Először egyébként az Instagramon kezdett egyre népszerűbbé válni, és csak ezek után hívta csak fel magára a hatóságok figyelmét.

Kérdés, hogy ez mennyire tett jót a hüllőnek

A felvételek alapján egyébként kétségkívül látványos és figyelemfelkeltő amit csinál, az viszont más kérdés, hogy ez mennyire tesz jót az állatnak, és milyen érzéseket vált ki az ott fürdőző, sportoló emberekből.

Fiuza állítása szerint egyébként jól ismeri Shivát, és már többször is szörfözött vele. Szerinte a pitonja egyszer sem érezte magát kellemetlenül a sportolás közben. Biztos, ami biztos, az Instagram-fiókját azóta privátra állította, vagyis már csak az ismerősei láthatják, mit tesz közzé az oldalon. A szőnyegmintás piton egyébként meglehetősen gyakori Ausztráliában, és a tartása sem bonyolult, így kimondottan kedvelt faj a hüllőtartók körében – írták.

(Forrás: csupasport.hu)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Veszélyeztetett fajjá nyilvánította az ausztrál kormány a koalát

Marci

Váratlan vendégek: kilencven csörgőkígyó készülődött téli álomra egy kaliforniai nő háza alatt

Marci

Azért késett el a munkából, mert egy hatalmas fóka feküdt a kocsijára

Erik