Image default

Hatalmas tragédia: meghalt Sanyi, a békéscsabaiak imádott kakasa!

Hatalmas tragédia: meghalt Sanyi, a békéscsabaiak imádott kakasa! Szegény madarat pár napja betegre rugdosták hajléktalanok…

„Sanyi kakas tegnap délután a kezeink között ment el” – adta hírül az ikonikus békéscsabai kakas gondozója, Fekete Vanda a Sanyi-ügyek megvitatására létrehozott Facebook-csoportban.

A Telex közölte, hogy a kakas több mint négy éve szökött meg a békéscsabai piacról a gazdájától, így kerülte el, hogy előbb-utóbb a bográcsban kössön ki. Mint írták, azóta a Munkácsy téren élt, a környékbeliek vigyáztak rá, etették és itatták, gyakorlatilag a város közkakasa lett belőle. Néhány hete azonban valaki többször is megrugdosta az állatot, ezután szorult ápolásra.

„Sanyi állapotáról folyamatosan tájékoztattak a gondozói, néhány napja már lehetett sejteni, hogy a kakas élete végéhez ért. – Gyengélkedik, már fent lakik a teraszon és egy fotelban érzi jól magát. Hallgatva a madarak csicsergését, pihen. Úgy gondolom, a segitség későn érkezett, már nem tudjuk őt megmenteni. Annyit tehetünk, hogy szeretettel gondozzuk, amíg végleg meg nem pihen” – idézte a Magyar Nemzet a privát csoportban közzétett bejegyzést a kakas állapotának romlásáról.

Betegre rugdosták Sanyit pár napja…

Betegre rugdosták részeg hajléktalanok a békéscsabaiak kedvenc kakasát, Sanyit, aki több mint négy éve él a Munkácsy téren. Két hölgy a nagyon rossz állapotban lévő Sanyit szerda délután egy tanyára vitte, hogy ott meggyógyítsák. A sztárkakas Facebook-oldalán nagyon sokan a felháborodtak, és aggódásuknak adtak hangot.

A Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas csoport elnevezésű, már több, mint 1800 tagot számláló közösség tagjai közül többen is azt írták, az ott tanyázó részeg hajléktalanok miatt került veszélybe a celebkakas élete. Emellett ezek az embertelen alakok a szemetet is szétdobálják a padok körül, Sanyit a fájától is elűzték, de az már mindennek a teteje, hogy rugdosták. A hírről a BEOL számol be.

Forrás: Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas csoport

– Sanyi ennek a térnek a gyönyörű látványossága volt most is a tavaszi, szép virágos fűben. Nem árt senkinek, és nem szabad őt bántani – emelte ki egy kommentelő. – A kakas taréja is halovány lett, nagyon féltjük. Nem értjük, hogy a kis drága törékeny teste miért érdemel rúgásokat. Ez felháborító gonoszság, állatkínzás.

A teljes történet a BEOL oldalán olvasható, IDE KATTINTVA.

(Forrás: Telex, Fotó: Für Henrik)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Ennek a madárnak farktollai akár 10 méteresek is lehetnek

magyarallatvedo

Ma Magyarországon ez nem számít állatkínzásnak!

magyarallatvedo

Bíróság elé állítja szomszédait a „naponta 200-szor kukorékoló” kakas miatt a német házaspár

Viki