Image default

Műtéten esett át a Pécsi Állatkert nőstény leopárdja és oroszlánja

Műtéten esett át a Pécsi Állatkert nőstény leopárdja és oroszlánja. Mindkét nagymacskát ivartalanítani kellett. A beavatkozás jól sikerült, a nagy cicák jól vannak.

“Állatkertünk, hosszas mérlegelés és szakemberekkel való konzultálást követően úgy döntött, hogy Sarat, a perzsa leopárdunkat, és Nonit, az egyik nőstény oroszlánunkat ivartalaníttatjuk – közölte Facebook oldalán a Pécsi Állatkert.

Mint írták, a nagymacska hölgyeik eleddig implantátumot kaptak, mely egyfajta fogamzásgátló. Ennek beadásához azonban minden évben altatásra volt szükség. Az altatást főleg Sara, de jellemzően az összes macskaféle, nehezebben viselt – írták.

Emiatt, továbbá egyéb megfontolásokból (pl. fogamzásgátló hosszútávú használatának negatív hatása) az ivartalanítás volt a legjobb megoldás. Szerencsére az állatokon nem volt szükséges nagy sebet ejteni, ugyanis Dr. Túri Ákos, Túri Állatkórház, Dunaföldvár állatorvosa és csapata laparoszkópos eljárással végezte el a beavatkozást. Így az állatkert macskáinak pocakján (ami jelenleg csupasz) csupán két apró sebet kellett ejteni.

“Köszönjük Dr. Túri Ákosnak és csapatának a precíz, szakszerű munkát!  Sara és Noni is jól vannak!” – zárták bejegyzésüket.

(Forrás: Pécsi Állatkert)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Az állatbarátok szavazatai alapján “Bodza” lett a neve a tündéri pécsi alpaka csikónak

Erik

Remekül érzi magát Taian, a Pécsi Állatkert perzsa leopárdja!

Erik

Már a mennyek lombjai között pihen Tara, a Pécsi Állatkert vörös pandája

Erik