Image default

Megrázó: Kínában, egyre többen rendelnek bedobozolt háziállatokat

Kínai állatvédők lelepleztek és leállítottak egy illegális futárüzletet, amely során több száz kutyát és macskát borzasztó körülmények között, dobozokba zárva szállítottak volna szerte Kínában. A Szecsuán tartománybeli Csengtu város postahivatala a héten hozta nyilvánosságra, hogy vizsgálatot indítottak a ZTO Express nevű futárszolgálat ellen, mert élő állatokat szállítottak – írja telex a South China Morning Post-ra hivatkozva.

Egy helyi állatmentő központ önkéntesei megállapították, hogy az egyik kézbesítő állomás dolgozói összesen 156 kismacskát és kiskutyát csomagoltak dobozokba, amiket ezután egy furgon rakterébe zsúfoltak össze – jelentette az állami média, a CCTV. Amikor az önkéntesek hétfőn megérkeztek a város Jinniu kerületében lévő kézbesítő állomásra, nyüszítő állathangokra lettek figyelmesek. A bedobozolt állatok közül ekkora már négy is elpusztult.

A kínai postatörvény tiltja az élő állatok feladását, azonban az elmúlt években az online platformokon nagyon népszerűvé váltak az úgynevezett háziállatos meglepetésdobozok, amikor a vevők a csomag megérkezéséig nem tudják, hogy pontosan milyen állatot is rendeltek.

A botrányt követően a sanghaji székhelyű ZTO Express elrendelte a kézbesítő állomás működésének felfüggesztését. A Szecsuán tartományban a szállítás biztonságáért felelős személyt szintén felfüggesztették, és levonták az éves teljesítménybónuszát. A vállalat beismerte, hogy megszegték a kínai postatörvényt, amiért a lakosság elnézését kérték – írja a BBC.

Az eset nagy felháborodást váltott ki a kínai közösségi médiában, többen az ilyen dobozok rendelésre elleni bojkottra szólítottak fel. A megmentett kisállatok a tervek szerint nyilvános örökbefogadáson találhatnak majd gazdára.

telex.hu

KAPCSOLÓDÓ

„A madzag maradványai belenőttek a nyakába, a fején pedig baltaütés nyomai voltak…”

magyarallatvedo

Trump nevét karcolta valaki egy lamantin hátába – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Gusztustalan dologgal vádolják az egyik népszerű hazai influenszert: felkavaró videó terjed a neten (18+)

magyarallatvedo