Image default

Mindenhol így kellene: Játékos vetélkedővel tanítják az állatok szeretetére az iskolásokat Veszprémben!

Mindenhol így kellene: Játékos vetélkedővel tanítják az állatok szeretetére az iskolásokat Veszprémben! Az állatkert rendezvényének célja a figyelem felhívása arra, hogy az állatok védelme rendkívül fontos feladatuk, hiszen ezáltal tudják megőrizni a természet sokszínűségét és élővilágát.

Az idén is megrendezték az immár több éves hagyománnyal rendelkező állatok világnapi vetélkedőt a Veszprémi Állatkertben – osztotta meg az intézmény közösségi oldalán.

Természetesen, idén is nagy volt az érdeklődés: 8 általános iskolából, 22 csapattal mintegy 110 diák érkezett az állatkertbe.

Az iskolások összemérték tudásukat és a játékos feladatokon keresztül új ismereteket szereztek az állatokról, a természetről és a természetvédelemről.

A gyerkőcök összesen 4 korcsoportban öt-öt fős csapatokban indultak útnak az állatkertben. A vetélkedőben állomásról állomásra teljesítették a rájuk váró érdekes feladatokat.

A rendezvényük célja a figyelem felhívása arra, hogy az állatok védelme rendkívül fontos feladatunk, hiszen ezáltal tudjuk megőrizni a természet sokszínűségét és élővilágát.

– fogalmazták meg a nemes célokat a szervezők.

Látássérülteknek is rendszeresen kedveskednek Veszprémben

Vakoknak és gyengénlátóknak is rendszeresen kedveskedik különleges meglepetéssel a Veszprémi Állatkert – írta meg portálunk nemrégen.

Mint közöltük, a veszprémi Lions Club és a Veszprémi Állatkert közös szervezésében került sor a vakok és gyengénlátók napjának megrendezésére. Ezen alkalomból a résztvevőknek egy különleges vezetés keretében nagyszerű élményben lehetett részük.

Testközelből ismerkedhettek meg és tapinthatták meg a formájukat olyan jellegzetes állatkerti lakóinak, mint a királypiton, a görög teknős, a kis emlősök, vagy éppen a háziállat bemutatói állatai.

Az állatkerti vezetés végén a zoopedagógiai oktatótermükben preparátumok formájában találkozhattak olyan állatfajokkal, melyeket veszélyességük miatt az állatkertben nem tudtak volna közelebbről megismerni. Például különféle ragadozómadarak, valamint hópárduc, hiúz, illetve egy kitömött barna medve is várt a látogatókra. Az Állatkert a preparátum segítségével próbálja bemutatni ezen állatok testnagyságát, jellegzetességeit, valamint külsejük és szőrük tapintását – írták.

A kerekesszékeseket is gyakran meglepik Veszprémben

Tavaly mi is beszámoltunk egy nemes hagyomány folytatásáról Veszprémben. Közöltük ugyanis, hogy újra megrendezésre került a Veszprémi Állatkert és a Mozgássérültek Aktív Egyesülete közös szervezésében a kerekesszékesek napja a Veszprémi Állatkertben.
Az állatkert dolgozói a közösségi oldalukon számoltak be arról, hogy több éves múltjával ez az esemény már hagyománynak számít az állatkert életében. Köszönhetően a jó kapcsolatnak az egyesülettel.
A kerekesszékes látogatók és kísérőjük az alapítvány támogatásának segítségével, díjmentes program keretében, kötetlenül tekinthették meg a mintegy 600 állatot és az új fejlesztéseket is. A kerekesszékes érdeklődőknek lehetőségük volt csoportos szakvezetésen részt venni. Nem mindennapi élményekkel gazdagodva, közvetlen közelről tekinthették meg a borjúfókák etetését, illetve almával is kínálták az elefántokat.

A Veszprémi Állatkert az év minden napján várja az állatszerető látogatókat

Mint írják a weboldalukon, a Veszprémi Állatkert a Balatontól mindössze 15 km-re, csodálatos környezetben várja látogatóit az év minden napján. Természetesen hétvégéken és ünnepnapokon is várnak szeretettel minden állatbarátot.

Az egész napos programot nyújtó állatkerti séta bármely korosztály részére kellemes kikapcsolódást jelent, ahol felfedezhetik az állatok csodálatos világát és találkozhatnak legújabb kedvenceinkkel.

(Forrás: Veszprémi Állatkert, Fotók: Szalai Csaba)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Hatalmasat nőttek a veszprémi nandu fiókák!

Erik

Negyvenhat éves lett Pablo, a veszprémi orrszarvú

Erik

Tündéri vikunyák érkeztek a Veszprémi Állatkertbe

Erik