Image default

Munkahelyi stresszben szenvedhet az amerikai elnök kutyája

Cesar Millan szerint a Fehér Ház tele van feszültségekkel, ezért lett harapós az elnöki kutya.

Ahogyan arra a magyarallatvedelem.hu is felhívta már a figyelmet, Joe Biden amerikai elnök kutyáit átmenetileg eltávolították a Fehér Házból, miután egyikük (Major), megharapta az elnöki házaspár biztonságát felügyelő Titkosszolgálat egyik ügynökét. Ráadásul nem ez az első alkalom, hogy a kutya másokra támadt, úgy tudni, március végén az amerikai nemzeti parkokat felügyelő National Park Service egyik munkatársának okozott kisebb sérülést.

A Politico című lap több neves kutyatrénert is megszólaltatott a témában, köztük a világhírű Cesar Millant is. A szakértők hasonló véleményen voltak: a kutyák számára stresszes bekerülni egy olyan környezetbe, mint a Fehér Ház, ahol naponta több száz vagy akár több ezer ismeretlen emberrel is találkozhatnak.

Cesar Millan úgy fogalmazott: véleménye szerint a kutya nem azért harapta meg a két személyt, mert utálná azokat, vagy éppen unatkozna. Hangsúlyozta, hogy ezt a bizonytalanság és az ösztön találkozása okozta. Major ezekkel a tettekkel azt üzente, hogy nem érzi magát biztonságban a Fehér Házban, így megbízni sem tud senkiben.

„Ha pedig nincs meg a bizalom, az állat nem érzi magát nyugodtnak” – tette hozzá. Meglátása szerint a Fehér Ház tele van feszültségekkel.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Kegyelmet kapott két pulyka a Fehér Házban

Eszti_mav

Kidobták Joe Biden kutyáját a Fehér Házból – nem tudják pontosan hányszor harapott meg embereket

magyarallatvedo

Cica érkezik a Fehér Házba

magyarallatvedo