Image default

Minden eddiginél jobb körülmények között élhetnek a veszprémi állatkert nagymacskái

Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben a Modern városok program keretében. A mintegy ötmilliárd forint összértékben megvalósult állatkerti fejlesztés során az intézmény fejes-völgyi területének mintegy egyharmada teljesen megújult.

Hatalmas fejlődésen ment keresztül a veszprémi állatkert

Navracsics Tibor szerint az állatkert elmúlt tizenöt éves fejlődése a város és a térség gazdasága szempontjából is fontos. Rámutatott, munkahelyeket teremt, javítja az élhetőséget, valamint az idegenforgalomban is jelentős szerepe van. A közigazgatási és területfejlesztési miniszter hozzátette, az állatkert rengeteget ad hozzá Veszprémhez.

Nemcsak szép, de hasznos is.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere hangsúlyozta: a nagymacskakifutó átadása egy folyamat része. Úgy véli, tudatos és folyamatos építkezés jellemzi a veszprémi állatkertet, amely évről évre bővül.

“Ugyanez a hosszú távú építkezés jellemzi Veszprém városát is”

– fűzte hozzá.

Ovádi Péter, az állatvédelmi kormánybiztos az állatkert népszerűségére hívta fel a figyelmet, amely több mint négyszázezer látogatóval büszkélkedhet évente.

A korábbi kifutó már nem felelt meg az elvárásoknak

Török László, az állatkert igazgatója az ünnepséget követően az MTI-nek elmondta: a nagymacskakifutó a korábban átadott medvekifutóval és a háziállat-bemutatóval, valamint a terület teljes közműcseréjével együtt a Modern városok programban

mintegy ötmilliárd forintos beruházáscsomag részeként valósult meg.

Az igazgató kiemelte: szibériai tigrisek, hópárducok és kárpáti hiúzok – a nagymacska kifutó lakói – régóta vannak az állatkertben. Korábbi tartási körülményeik azonban már nem feleltek meg a legmodernebb állatkertészeti és turisztikai elvárásoknak.

Magyar Állatvédelem, fotók: Ovádi Péter Facebook oldala

KAPCSOLÓDÓ

Folytatódik a babyboom a magyar állatkertekben – Extra cuki új lakója van a veszprémi állatkertnek

Eszti_mav

Állatkínzással vádolnak egy Veszprém megyei nőt

magyarallatvedo

Brutális állatkínzás: drótkerítésen dobta át a kiscicákat egy kegyetlen férfi

magyarallatvedo