Image default

Nyíllal lőtték keresztül a szarvas fejét, túlélte

Elképesztő videót töltött a Facebookra egy kanadai természetfotós, Lee-Anne Carver írja az nlc.hu.

Lee-Anne Craver természetfotós az ontarioi Kenorában él, és ahogy a CBC kanadai hírportálnak elmesélte, arrafelé egyáltalán nem ritka látvány, ha szarvasok mászkálnak az utcán. Olyannyira nem ritka, hogy a vissza-visszatérő állatok közül Cravernek lett egy kedvence is, Carrot.

Mint kiderült, a jámbor jószág – a legtöbb társához hasonlóan – már-már háziállatként viselkedett, egyáltalán nem zavarta az emberek közelsége és gyakran látogatta meg Cravert és férjét a kertjükben. Idén decemberben is visszatért Kenorába, csakhogy idén egy nyílvesszővel a fejében.

A fotós először nem akart hinni a szemének, majd miután ismeretlen tettes ellen feljelentést tett állatkínzás miatt, a döbbenetes látványról videófelvételt is készített, amit a Facebook-oldalára töltött fel. A videó révén kapcsolatba került vadászokkal és állatorvosokkal is.

Míg az előbbiektől megtudta, hogy a szarvas fejéből valószínűleg egy nyílpuskából kilőtt, karbon nyilvessző áll ki, amit minden bizonnyal ablakból, vagy egy erkélyről lőhettek ki, az állatorvosok elmondták, veszélyes dolog lenne eltávolítani a nyilat Carrot fejéből, könnyen lehet ugyanis, hogy az akadályozza meg, hogy a szarvas elvérezzen, és azt, hogy a sebe elfertőződjön.

nlc.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Kölykeivel tért vissza az őt etető nőhöz a ragaszkodó kóbor cica

Marci

A biztos haláltól mentette meg a kimerült szarvast a bátor szörfös

Erik

Ilyet még biztosan nem látott: szarvas hátán lovagló majmot fotóztak Japánban!

Erik