Image default

Nyomkövető kutya találta meg az eltűnt nagymamát

Átfázva, reszketve találtak rá a XV. kerületi rendőrök és Fiwick nyomkövető kutya egy 88 éves nénire, aki otthonából tűnt el április 16-án. A BRFK-ra az idős nő unokája tett bejelentést, hogy nagymamáját vitte volna orvosi kezelésre. Ő azonban eltűnt XV. kerületi otthonából, sehol nem találják és betegsége miatt lehetséges, hogy segítségre van szüksége. 

Janetka Gábor r. főhadnagy és Ilyés Attila r. főhadnagy azonnal nekiláttak a kutatásnak, elemezték a térfigyelő kamerákat, hogy merre indulhatott el a néni. Eközben Bolka Norbert r. zászlós Fiwick nyomkövető kutyájával a helyszínre sietett, hogy megkezdjék a keresését.

A felvett szagmintából és a kameraképekből látható utolsó nyomon el is indult a keresőcsapat. Fiwickkel körbejártak jó néhágy utcát, majd a nyomkövető kutyával egy erős terület felé vették az irányt. Itt Fiwick szagot fogott, innentől pedig gyors léptekkel vezette a nyomozókat át egy mezőn, majd egy földúton, egyenesen az erdős rész felé.

A rendőrök végül a fák alatt megtalálták a földön didergő idős hölgyet. Kollégáik azonnal felsegítették, majd egészen a lakásáig vitték, ahová mentőt kértek. Szerencsére az idős hölgynek nem esett bántódása, őt a mentők helyszíni ellátást követően kórházba vitték. Gratulálunk a szakszerű és gyors kutatómunkához  és természetesen négylábú társuknak is!

BRFK – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Nyomkövető kutya segített elfogni a sorozatbetörőket

magyarallatvedo

Az Állatmentő Liga és a budapesti zsaruk épségben fogták be az utca kellős közepén sétálgató két chip nélküli lovat!

Erik

Fogta és kidobta a kutyáját azt autóból – a gyönyörűséget megmentették a rendőrök

magyarallatvedo