Image default

FRISSÍTVE! Pusztaszabolcsi állatkínzás: beszállnak a vérdíjba a politikusok is

Az állatvédők vérdíjat tűztek ki az elkövetőre, a nyomravezetői díjba pedig beszállt Dr. Fülöp Erik állatvédelmi szakpolitikus és a Mi Hazánk párt is.

Ahogyan azt a magyarallatvedelem.hu is megírta, az utóbbi idők legbrutálisabb állatkínzása történt néhány nappal ezelőtt Pusztaszabolcson. A FEMA Állatmentők találtak egy kegyetlenül megkínzott, még életben lévő kutyát, akit mellkason szúrtak, fején a bőr szétvágták egy éles tárggyal, hátsó lábait eltörték.

Stabil a kutya állapota, hosszú kezelés vár rá

A magyarallatvedelem.hu-nak Turczer Edina, a Fejér Megyei Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület vezetője elmondta, hogy a kutyus kezelés alatt van. Első éjszaka az állapota nem volt kielégítő, rossz volt a vérkeringése, sokkos állapotban volt, de stabilizálását követően reggelre már el tudták kezdeni a kezelését.

A legfrissebb információk szerint az éjszakát túlélte, a nyakán lévő lyukba egy csövet vezettek be, amit három napig bent kell hagyni, hogy a gyennyes váladékot kivezesse. A fejéről leszakadt, kicsivel nagyobb mint egy tenyérnyi bőrdarabot el kellett távolítani. A sebek alakja és helyzete alapján a szakértők arra következtetnek, hogy vagy valamilyen éles tárggyal, akár egy kapával, akár egy baltával követhették el az ütést, amit a karabiner vagy a lánc tompított.

Vérdíjra mozgósít a politikus

Az állatvédők vérdíjat tűztek ki az elkövetőre, a nyomravezetői díjra pedig gyűjtést szerveztek. A vérdíjba beszállt Dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő is, aki Facebook oldalán egy felhívást tett közzé és arra kéri követőit, hogy szintén támogassák a nyomravezetői díj összegyűjtését, illetve a kutya orvosi költségeit is. Ahogy fogalmaz: “Kapjuk el együtt ezt a barbárt mielőtt emberre is támad!”

https://www.facebook.com/dr.fulop.erik/posts/2561634877461251

A mozgósítás mellé állt pártja, a Mi Hazánk Mozgalom is, a felhívást megosztották közösségi oldalukon letöltendő börtönbüntetést követelve az állatkínzóknak.

FRISSÍTÉS

Rádi Károly, XI. kerületi önkormányzati képviselő is csatlakozott, emelte a pusztaszabolcsi állatkínzó fejére kitűzött vérdíj összegét.

https://www.facebook.com/100006994815536/posts/2758417657734701/

magyarallatvedelem.hu, Fotó: Facebook/Fema Állatmentők

KAPCSOLÓDÓ

Magyar csodakutya: Scwarzi combnyakműtét után is szoptatta az idegen kölyökkutyákat

Marci

Indul az Online Konzultáció az Állatrendőrségről! Töltsd ki Te is!

magyarallatvedo

Fülöp Erik: Válaszolnia kell a kormánynak, hogy támogatják-e az állatok gyógyulásának áfamentességét

magyarallatvedo