Image default

Ledöbbent az angol nő, amikor egy selyemmajmot talált a konyhapultján!

Ledöbbent az angol nő, amikor egy selyemmajmot talált a konyhapultján! Nem tudni, hogy a barátságos majom hogyan kerülhetett oda. 

Majmot talált a télikertjében egy nő az Egyesült Királyságban – írja a BBC forrásait idézve a 24-hu. Az ingatlan tulajdonosa azzal hívta fel az állatmentőket, hogy egy vadállat van a házában.

A szervezet tagjai először azt hitték, csak egy mókussal lesz dolguk, a helyszínre érkezve viszont döbbenetükre egy selyemmajmot találtak a konyhapulton ülve. Az állat nagyon barátságosan viszonyult az emberekhez, szívesen ült az ölükbe és kurkászta hajukat.

Mint írták, egyelőre rejtély, honnan kerülhetett a nő házába, de viselkedéséből arra következtetnek, hogy nem állatkertből szökött meg. Sokkal valószínűbb, hogy házi kedvencként tarthatták valahol. Majd idővel a gazdái megváltak tőle, amikor ráuntak vagy bajossá vált a tartása.

A selyemmajmok Dél-Amerikában őshonos állatok. Az Egyesült Királyságban legális őket házi kedvencként tartani, de a szakértők ezt nem javasolják.

A kis főemlőst Marcelnek nevezték el, és jelenleg állandó lakhelyet keresnek neki. Lehetőleg egy vadasparkban vagy vadvédelmi központban, mivel nem akarják, hogy újra egy házba legyen zárva kis kedvencként – írta a hírportál.

(Forrás: 24.hu)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Hihetetlenül ritka fajú kismajom született az állatkertben – Elragadó képek készültek róla

Eszti_mav

Apró majombaba jött a világra a Pécsi Állatkertben

Marci

Ezrek rendelnek majomkínzó videókat az interneten

Erik