Image default

Félig kihült mókus baba életéért kell szorítanunk a Hortobágyi Madárkórházban!

Félig kihült mókus baba életéért kell szorítanunk a Hortobágyi Madárkórházban! Déri dokiék mindent megtesznek érte, abban biztosak lehetünk! 

Hortobágyon, Dr. Déri János állatorvos vezetésével a Madárkórház Alapítvány az országban egyedül álló kórházat működtet hosszú évek óta. Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg, vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 2500-3000 beteg közül 35-40 % visszakerül a természetbe.

De nem csak sérült szárnyasok gyógyítását végzi Déri doktor és csapata, hiszen igyekeznek minden bajba jutott, beteg állaton segíteni. Most éppen egy aprócska mókus kellett megmenteniük!

Mint rövid bejegyzésükben írták,

“ez a ma született mókus Debrecenből érkezett, félig kihűlve és belilulva. Először felmelegítés inkubátorban, utána tejpótló…”

Adód 1%-ának felajánlásával, vagy támogatásoddal itt tudod segíteni a munkájukat:
Adószám: 18557899-1-09
Bankszámlaszám: 59900029-10001868
Köszönettel,
Madárkórház Alapítvány

Pár napja is apró mókus életét mentették meg a Hortobágyi Madárkórházban!

Szegény kicsike kiesett a “mókus-fészekből”, de az alapítvány kollégái megmentették! – írta a Hortobágyi Madárpark.

Kicsi élete már egy balesettel kezdődött… Mamája a fészket egy utcai lámpa búrájába készítette, ahol 5 kicsit nevelt. Sajnos a helyszín kevésbé volt biztonságos, a fészek az 5 picivel le is esett. Sajnos csak ő maradt életben. Még szopik, most kollégánk a pótmama… – írták bejegyzésükben. Nagyon szorítunk érte!

Három csöppnyi mókus életéért küzd a Mályi Madármentő Állomás is!

Az állatbarátok mindent megtesznek, hogy megmentsék őket! Miközben a gólyás sztorit intéztük, jött három kis mókuska a mentőállomásunkra – írta a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében a Mályi Madármentő Állomás.

Mint írták, ez egyikük megsérült, vérzik, állattámadás miatt és a másik kettő sincs túl jó állapotban, kihűltek és kiszáradtak. Meleg helyen elszállásolták őket és ettek is.

Szurkoljatok nekik nagyon rájuk fér – kérik.

Ha támogatni kívánja a Madármentő Állomás munkáját, és a kis betegek gyógyulását és életmentését, akkor ezt adója 1%-ával Ön is megteheti.
Mályi Természetvédelmi Egyesület
Adószám: 18408623-1-05

Bukfencet sikerült megmenteni

Nemrégiben a Sóstó Vadvédelmi Központ tündéri felvételeket osztott meg Bukfencről, arról a mókusról, aki súlyos koponyasérüléssel került hozzájuk.

Bukfenc a Sóstó Vadvédelmi Központban nevelkedett, kölyökként komoly koponyasérüléssel került hozzájuk. A vadvédelmi központ mókusai közül egyedül neki kellett maradnia, a sérülés utáni mozgáskoordinációja ugyanis nem javult meg.

A szabadban könnyű préda válhatott volna belőle és a fákon sem tudna biztonságosan közlekedni. Bukfenc a vadvédelmi központ látogatóinak nagy kedvence, akivel kezdetektől fogva sokat foglalkozik Babos Rita önkéntes.

Vannak, akik teljesen meggyógyulnak

De nem csak Bukfencről osztott meg tündéri fotókat a vadvédelmi központ közösségi oldalán. A szabadon engedett mókusaik közül Tobit éppen fészekrakás közben figyelték meg a napokban a központtól nem túl messze.

“A mókusok ugyanis több ilyen gallyfészket készítenek, melybe alulról másznak bele. Komolyabb hideg esetén faodvakba és néha mesterséges madárodúkba is behúzódnak” – magyarázzák. Hozzáteszik, nem alszanak téli álmot, szép téli napokon is aktívak és felkeresik dugi éléskamráikat.

A mókusokról

Az európai vörös mókusok, az erdők, parkok és kertek vidám lakói, a természetünk egyik legaranyosabb és legkedveltebb kis emlőse. Ezek a pici rágcsálók egyedi megjelenésükkel és vidám természetükkel mindenki szívét elrabolják.

Jellemzően közepes méretű állatok, testhosszuk eléri a 20-25 centimétert, míg a farkuk hossza akár 15-20 centiméter is lehet. A szőrzetük gyönyörű vörösesbarna árnyalatban pompázik, hasuk viszont fehér vagy krémszínű. Az arcukat pedig meghatározza az ábrázatossá vált kis pofácska, amely mosolyra késztet minket.

(Forrás: Hortobágyi Madárpark Facebook, Mályi Madármentő Állomás)

Magyar Állatvédelem

 

 

KAPCSOLÓDÓ

Rendkívül barátságosak és imádnak enni a Körösvölgyi Állatpark mentett mókusai

Erik

Egy beteg réti sas életéért küzd a Madárdoki!

Erik

Mesebeli fotókon az erdők varázslatos téli élővilága

Marci