Image default

Viharverte sólymot mentettek a paksi tűzoltók!

Viharverte sólymot mentettek a paksi tűzoltók! Egy útra dőlt fa eltávolítása közben pillantották meg az ágak közé szorult sólymot és azonnal a segítségére siettek.

Nem csak az ember otthonait tépázta meg az elmúlt napok viharos időjárása, de az állatokét is – kezdte bejegyzését közösségi oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.


Mint tájékoztattak, pár napja a paksi hivatásos tűzoltók egy útra dőlt fa eltávolítása közben pillantották meg az ágak közé szorult sólymot. Azonnal a segítségére siettek, majd a gyönyörű madár Miskolczi Péter tűzoltó törzszászlós, különlegesszer-kezelő karján pihente ki az izgalmakat, mielőtt tovaszállt – írták.

Két esetben is kutyát kellett menteniük a lánglovagoknak a napokban!

Bajba jutott kutyákat mentettek a tűzoltók – osztotta meg közösségi oldalán rövid posztjában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint írták, a dombóvári hivatásos tűzoltók járda és kerítés közé szorult kutyát mentettek ki, míg Siófokon egy padlástéren ragadt ebet szabadítottak ki a hullámpala és lambéria közti „börtönéből” a siófoki kollégáik.

Hálás köszönetünk!

Nagykátán pár napja iszaptározóból mentették ki Morzsit!

Csillogó szemekkel köszönte meg Morzsi a tűzoltóknak, hogy kimentették a tisztítótelep iszaptározójából!

Nem mindennapi mentéshez riszatották a Nagykátai Hivatásos Tűzoltóság lánglovagjait! Egy 8 éves keverék kutyus – Morzsi – a szennyvíz tisztítótelep iszaptározójába ragadt. Természetesen hétköznapi hőseink nem ismernek lehetetlent, így Morzsi kiszabadult szorult helyzetéből.

De lássuk is a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság beszámolóját az esetről: 

“Előbb fizikai, majd mentális problémái is keletkeztek a tápiószecsői Morzsinak. Ebben a sorrendben, azaz előbb a fizikai, majd a mentális problémáit oldották meg a nagykátai hivatásos tűzoltók. 
A nyolcéves keverék ma délelőtt mindkét létezési szinten elakadt, a teste egy tisztítótelep iszaptározójába, a lelke pedig a kétségbeesés fogságába esett. 
Ámde! Sem az ott dolgozók, nem a tűzoltók nem nézhették tétlenül ezt a kíméletlen iszapwellnesst, úgyhogy kirántották Morzsit a mélypontról. 
Ennek a képeken nem látható bandatagok is felettébb megörültek, akik Morzsi szabadulószobájától kissé távolabb követték az eseményeket. A végén mindenki hazament.  Kész-passz!” – írta a Katasztrófavédelem.

Hálás köszönet a mentésekért!

(Forrás: BM OKF, Fotók: Paks HTP, Dombóvári HTP, Siófok HTP)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Pokróccal melegítették a megmentett őzet a tűzoltók

magyarallatvedo

Szorult helyzetből szabadították ki a kutyust a hős tűzoltók!

Erik

Apró tacskó esett az aknába, tűzoltóknak kellett kimenteni

magyarallatvedo