Image default

Ingyenes társkeresőt hirdettek a méheknek Bécsben

Alsó- és Felső-Ausztria után már Bécsben is működik a társkereső szolgáltatás méheknek és virágoknak. A kertészek, borászok és más földtulajdonosok bejelenthetik, hova várják a méheket, a méhészek pedig egy időre odaköltöztethetik a méhkasaikat.

Hogyan találják meg a méhek a virágokat? Hát randiappon keresztül! – Bécsben legalábbis. Alsó- és Felső-Ausztria után ugyanis az osztrák fővárosban is elindult a Bienenwanderbörse, ami egy társkereső szolgáltatás méhek és virágok számára. Az ingyenes online platformot a Bécsi Agrárkamara üzemelteti és méhészek és földtulajdonosok egyaránt regisztrálhatnak rá.

Az online térképen a kertészek, borászok vagy nagy zöldterületekkel rendelkező cégek, önkormányzatok megadhatják, hova várják a méheket, a méhészek pedig a virágzás idejére odaköltöztetik a méhkasaikat. A dolog fordítva is működik: a méhészek is jelezhetik, hogy például repce- vagy napraforgóültetvényt keresnek méheik számára.

A haszon így kölcsönös, hiszen a helybe vitt méhek több növényt tudnak beporozni, ami több termést jelent. Az osztrák főváros hétszáz méhésze pedig több mézre számíthat, amit aztán a bécsiek ehetnek meg.

Magyar Állatvédelem, fotók: LK Wien/karinnussbaumer.com

KAPCSOLÓDÓ

Méhecskehotelekkel a beporzó rovarokért – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Egyre több az elhízott házi kedvenc, pedig a kutyák, macskák túletetése állatkínzás

magyarallatvedo

Ezek a denevérek darazsakat utánoznak, nehogy a baglyok megegyék őket

magyarallatvedo