Image default

Utolsó pillanatban mentették meg a kutyát a zagyvarékasi férfitől

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves zagyvarékasi férfi ellen állatkínzás bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat dr. Varga Árpád megyei főügyész.

A férfi ez év tavaszán elhatározta, hogy szüksége van egy házőrzőre, ezért édesapjától magához vette annak keverékkutyáját. Az állatot egy fahulladékból összetákolt dobozban tartotta. Ez év május elejét megelőző hetekben az ebre nyakörvként egy rongyot kötött, amelyet egy nagyon rövid lánchoz rögzített. A nyakörvként használt anyag néhány hét leforgása alatt belenőtt a kutya nyakán lévő bőrbe, azt felsebezte, az állat bőre elfertőződött. A súlyos fokú bőrgyulladás az állatnak különös szenvedést okozott.

A hatósági állatorvos egy bejelentés alapján ellenőrizte a tartás körülményeit, és azonnal értesítette a rendőrséget. Az állat nagy valószínűséggel néhány napon belül elpusztult volna, ha nem veszik el gazdájától. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádlottal szemben. Az eljárás a Szolnoki Járásbíróságon folytatódik.

(Szoljon, fotó illusztráció: gyapi)

KAPCSOLÓDÓ

Keresik az állatkínzót, aki kiscicákat dobott egy szemetesbe

Marci

Majdnem eltörte a csapóvas a barna rétihéja lábfejét

magyarallatvedo

A kerítésen túlról lőhették le a család cicáját – brutális állatkínzás Hajdú-Biharban

magyarallatvedo