Image default

Újabb zöld-fehér klub demonstrált a menhelyi kutyák örökbefogadásáért

A kolumbiai Atlético Nacional minden egyes játékosa örökbefogadásra váró, menhelyen élő kutyákkal sétált ki a mérkőzésre. A kampány célja az is, hogy felhívja a figyelmet és támogatást nyújtson a helyi kutyamentő szervezetnek, az Efectoringónak.

Szövetség a felelős állattartásért

A klub már korábban, augusztus elején lépett szövetségre az Efectoringóval. Akkor örömmel jelentették be, hogy egy olyan szervezettel kötöttek megállapodást, akik szintén elkötelezettek a felelős állattartás mellett. Akkor ígéretet tettek, hogy kihasználva a klub és a játékosok nészerűségét, igyekeznek népszerűsíteni mind az örökbefogadást, mind az állatvédelmi oktatást.

Magyarországon is történt már ilyen

A Ferencváros labdarúgói 2021. októberében és egy évvel később, már a Fradisták az Állatokért Egyesület közreműködésével hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra.

A felelős állattartás a legfontosabb

„Fontos feladatunknak tartjuk, hogy minél fiatalabb korban felhívjuk a gyerekek figyelmét az állatok szeretetére” – nyilatkozta lapunknak a győztes meccset és tagtoborzást követően Hamberger Ádám, a Fradi tábor előénekese, a Fradisták az Állatokért Egyesület elnöke.

„ÚGY ÉREZZÜK, HOGY A FERENCVÁROS SZURKOLÓI EGYRE KÖZELEBB KERÜLNEK AZ ÁLLATVÉDELEMHEZ”

– hangsúlyozta.

Ne vásárolj, fogadj örökbe – a felelős állattartást népszerűsítik

A Fradisták szabadidejükben állatot mentenek, fizetik az állatorvosi költségeket, karitatív rendezvényeken hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára, és igyekeznek minél több megmentett állatot gondoskodó gazdiknál elhelyezni.

Lassan immár két éve alakult elkötelezett állatbarát szurkolók részvételével a Fradisták Az Állatokért Egyesület. Azóta már segítettek jónéhány beteg, sérült, bajbajutott állaton. Tagjaik mentettek már számos kutyust, cicát, madarat, de volt arra is példa, hogy egy kiszáradt tóból nagytermetű halat mentettek meg.

A felelős állattartásra nevelést küldetésként fogják fel és igyekezenek a fiatal sportbarátokat is erre a mentalitásra megtanítani!

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Adj esélyt a keverék kutyáknak is!

Viki

Megható videó népszerűsíti az állatok örökbefogadását

magyarallatvedo

Egy labdazsonglőr kutya volt a legjobb játékos Gazdag Dani meccsén – VIDEÓVAL

Viki