Image default

Énekesmadarakra vadászott, állatkínzás helyett lopással gyanúsítják

A férfi előbb odacsalogatta magához a madarakat, majd kalitkába zárta az állatokat. A rendőrség lopással gyanúsítja.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság lopással gyanúsítja T. Gyulát. A 67 éves salgótarjáni lakos a gyanú szerint énekesmadarakat ejtett foglyul – adta hírül a police.hu. A rendőrség tájékoztatása szerint A férfi étellel csalogatta oda a kismadarakat, majd kalitkába zárta őket.

Úgy tudni, az idős férfi márciusban az ablakpárkányon elhelyezett csapdaként üzemelő kalitka segítségével három tengelic énekesmadarat fogott be, amelyeket otthonában tartott, az, hogy az állatok milyen állapotban voltak, amikor a hatóságok megtalálták őket, nem tudni. Az állattartás körülményeire is csak a rendőrség által nyilvánosságra hozott fényképek alapján lehet következtetni. A befogott madarak eszmei értéke példányonként 25.000 forint, így összesen 75.000 forintra tehető.

Az állatokat a nyomozók lefoglalták, majd a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreinek átadták. A férfit a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság tagjai szakértők bevonásával vizsgálják más bűncselekmény, így természetkárosítás megvalósulását is.

magyarallatvedelem.hu

Fotók: police.hu

KAPCSOLÓDÓ

Hét kutyával bánt kegyetlenül, mégis csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy állatkínzó

Eszti_mav

NAPI BOTRÁNY: Halott kutyák szétszórva a gyepmesteri telepen (fotók+videók)

magyarallatvedo

Vádemelés: fagyállóval mérgezte meg a szomszéd kutyáját a férfi

Marci