Image default

Hatalmasat küzdött, de már a mennyek szavannáin pihen Kikica, a szabadkai talált oroszlán

Hatalmasat küzdött, de már a mennyek szavannáin pihen Kikica, a szabadkai talált oroszlán. A kölyöknek súlyos máj- és veseproblémái voltak a korábbi rossz tartási körülmények miatt. 

A Palicsi Állatkert tájékoztatása szerint az állat 15 napon át harcolt, és a szakemberek is mindent megtettek azért, hogy segítsenek rajta, de nem sikerült megmenteni az életét – írta szomorúan a Pannon Rtv.

A kölyökre két héttel ezelőtt bukkantak rá helyiek a Szabadka és Csantavér közötti út mentén. A Palicsi Állatkert azonnal gondozásába vette, ellátták sérüléseit, és igyekeztek stabilizálni állapotát, az állat azonban rendkívül gyenge volt, máj- és veseproblémákkal küzdött, combjai eltörtek.

Az állatkert dolgozói ezúttal is hangsúlyozták:

bíznak abban, hogy az emberekben tudatosodik, hogy nem lehet ilyen állatokat házi kedvencként tartani, mert nem ez a természetes közegük.

Arra kérnek mindenkit, tanuljanak a szerencsétlenül járt Kikica példájából, és ne vásároljanak egzotikus állatokat, és jelentsék, ha tudnak ilyen esetről.

Az oroszlánkölyök terápiás kezelésben részesült, amely segítségével elkerültek minden olyan gyógyszert, amely tovább károsíthatta volna szerveit. Miután elkezdett önállóan inni és enni, remélték, hogy jobban lesz, de szerveinek állapota tovább romlott.

Mindent megtettek Kikicáért a szakemberek

A nemrégen Szabadka környékén megtalált oroszlánkölyök továbbra is rossz, de stabil egészségi állapotban van – írtuk meg pár napja.

Kikica névre keresztelt oroszlánkölyköt egy kisebb ketrecbe helyezték, mert miután törés miatt megműtötték mindkét lábát, nem szabad sokat mozognia, hogy a sebei begyógyuljanak.

Az állatorvosok szerint rendkívül rossz körülmények között tarthatták az oroszlánt, viszont a viselkedése alapján arra következtetnek, hogy sűrűn lehetett emberek között, ugyanis a macskákhoz hasonlóan hízelegve, dörgölőzve bújt az orvosokhoz.

A PALICSI ÁLLATKERT KORÁBBAN KÖZÖLTE, HOGY NAGYON ROSSZ ÁLLAPOTBAN KERÜLT HOZZÁJUK A KIS OROSZLÁNKÖLYÖK: ROSSZ VÉRKÉPPEL, GYULLADÁSOKKAL, PARAZITÁKKAL, EGY ELFERTŐZŐDÖTT SEBBEL, ÉS FÁJDALMAKKAL.

A húsra adott reakciójából úgy tűnt, hogy még soha sem fogyaszthatott ilyen táplálékot – írták.

A terápiák után elkezdett egyedül enni, de úgy tűnt, hogy a szervezete nem tudta megemészteni a táplálékot, és ilyen állapotban más szervei is felmondhatják a szolgálatot – közltük.

Infúzión keresztül antibiotikumot és fájdalomcsillapítókat is kapott, félő azonban, hogy a felépüléséhez ezek sem lesznek elegendőek.

Sajnos beigazolódott a legrosszabb… Kikica feladta a harcot.

Isten veled, Kicsi!

(Forrás: Pannon Rtv)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Gigantikus nagyságú nagymacskáról osztottak meg videót

magyarallatvedo

Vallássértő nevük miatt kell átnevezni két oroszlánt egy indiai állatkertben!

Erik

Lelőtték a szlovák oroszlánt, aki megölte gazdáját

magyarallatvedo