Image default

Horgászni indultak, de egy Disney-filmbe illő állatot találtak

Az Egyesült Királyságban egy apa és lánya nemrégiben egy rendkívül érdekes és ritka álltara lettek figyelmesek: egy teljesen hófehér szarvas bukkant elő az erdőben. A Fox News hírére az Origo bukkant.

Esha Patel október 8-án horgászni ment édesapjával, mikor három szarvasra lett figyelmes.

AZ EGYIKÜK TELJESEN FEHÉR VOLT.

Még soha nem láttunk ilyet, és apám azt kérdezte: Biztos, hogy szarvas volt, és nem kecske? – mondta a lány. “Állítólag nagyon szerencsés dolog látni őket, úgyhogy lottószelvényt terveztem venni” – tette hozzá.

A Brit Szarvas Társaság szerint a fehér szarvasok a dámszarvasfélékhez tartoznak, és az Egyesült Királyságban nagyon ritkák. Az albínó szarvasoknak nincs pigmentációjuk, teljesen fehér a bőrük, rózsaszínű a szemük, az orruk és a patáik – közölte az Észak-Karolinai Vadvédelmi Bizottság. Albinizmus minden 30 000 szarvasból csak egynél figyelhető meg – jegyzi meg ugyanez a szervezet a honlapján. Az ilyen állatokat az amerikai őslakosok szentnek tartják.

Magyarországon nem albínó, hanem pigmenthiány van

Nem olyan régen a Magyar Állatvédelmen is mutattunk fotókat fehér szarvasokról. Igazi ritkaságnak számító fehér szarvasokat láttak és fotóztak Veszprém vármegyében. A nagy távolságból, sötétedéskor készült képről több nem látszik, minthogy a rudli három tagja fehér szőrzetű, valószínű, hogy csak pigmenthiányról van szó és nem albínóságról. Az utóbbi ritkább, az előbbi gyakoribb.

Nem mindennapi találkozásban volt része Tarnóczi Fédrának, aki épp Mátraverebély felé tartott autójával, a település melletti Szentkútra, amikor egy tisztáshoz érve, tőle 5-6 méterre megpillantotta a különleges társaságot, négy dámszarvasbikát, köztük egy fehéret. Fédra gyorsan megállt és előkapta fényképezőgépét, hogy megörökítse a fehér szarvast, amelyről már hallott korábban, hogy van egy a környéken, de még sosem találkozott vele.

Fox News – Origo – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Újabb ritka látvány: fehér őz jelent meg a szomszédunkban

magyarallatvedo

Különleges, hófehér alligátor kelt ki egy floridai alligátorparkban!

Erik

Hatalmas rajongótábora van az elbűvölően aranyos albínó tacskónak

Marci