Image default

Folyamatosan mentik, óvják és gondozzák a macskabaglyokat a Sóstó Vadvédelmi Központ elkötelezett munkatársai

Folyamatosan mentik, óvják és gondozzák a macskabaglyokat a Sóstó Vadvédelmi Központ elkötelezett munkatársai!

Az aktív természetvédelem mindennapjaink részét képezi. Szabadidőnkben is igyekszünk mindent megtenni az élővilág sokszínűségéért és segíteni a fajok fennmaradását élőhelyük megóvásával és különböző természetvédelmi eszközök kihelyezésével – mutatott rá közösségi bejegyzésében a természetvédelem szép, de sokszor fárasztó oldalára a Sóstó Vadvédelmi Központ.

Mint megjegyzik, munkatársaik bagolyládái Fejér vármegye több pontján hatékonyan segítik a macskabaglyok (Strix aluco) költését. Ez nemcsak a faj állományának stabilizálását segíti, hanem a fiókanevelési szezonban egy-egy elárvult fiókának adhat új esélyt ‘pótcsaládhoz’ helyezéssel.

Ilyenkor a ládák ellenőrzése is megtörténik, a kis gombócok adatait felveszik és speciális jelölőgyűrűt is kapnak. A kis árvák mindig hasonló korú és optimális egyedszámú fészekaljba kerülnek elhelyezésére. Most egy Marcaliból érkezett egészséges, 330 grammos fióka került jó helyre a Vértesi Tájvédelmi Körzet szívében – írták örömmel.

Megjegyzik, rengeteg hasonló természetvédelmi akcióban vesznek részt, és alapítványunk támogatásával segíthetitek elhivatott természetvédelmi munkájukat és a náluk gyógyuló állatok felépülésének folyamatát.

Hivatalosan is mentőhely lett Sóstó!

Örömmel írtuk meg nemrégiben mi is, hogy hatalmas elismerésben részesültek, akik nap mint nap állatok tucatjainak életét mentik meg! A Sóstó Vadvédelmi Központ hivatalosan is mentőhely lett!

A Föld napján a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos mentőhelye lettünk – közölte büszkén a Sósótó Vadvédelmi Központ közösségi oldalán.

Mint megjegyzik, hazánkban egyedülálló módon jött létre ez a példamutató együttműködés, melynek célja, hogy az állatvédelem és a természetvédelem kulcsszerepére hívja fel a figyelmet hazánk páratlan természeti kincsekben gazdag környezetében. Közösen, egy nagy csapatként, elhivatottan fogunk segíteni a bajba jutott állatfajoknak és rajtuk keresztül igyekszünk megismertetni mindenkivel a bennünket körülvevő élővilág pótolhatatlan szerepét – írták örömmel.

Csete Gábor a Sóstó Vadvédelmi Központ vezetője és Bende Zsolt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója egy nálunk megtartott szakmai tanácskozás után közös kézfogással is megerősítette ezt a fantasztikus hírt.

Hálásan köszönjük mindenkinek!

Te is támogathatod a mentést

Ha Te is szeretnéd támogatni a Vadvédelmi Központ erőfeszítéseit, az alábbi módon teheted meg:

Sóstó Vadvédelmi Központ
📲: +36-70-526-2793
📧: vadvedelem@varosgondnoksag.hu
🏡: 8000 Székesfehérvár, Szárcsa utca 37.
Támogasd a természet- és állatvédelmi törekvéseinket!
Sóstó Természetvédelmi Alapítvány 🐾
Raiffeisen Bank Zrt.
Számlaszám: 12001008 – 01868437 – 00100004
IBAN: HU 46 12001008 – 01868437 – 00100004
(Forrás: Sóstó Vadvédelmi Központ, Fotók: Babos Rita,Horváth Csaba)

KAPCSOLÓDÓ

Csúcsszezon a Vadvédelmi Központban: százas nagyságrenddel több sérült állat érkezett most, mint tavaly!

Erik

Te is hozzájárulhatsz a baglyok sikeres költéséhez

Marci

Te is segítheted a baglyok szaporodását költőládák kihelyezésével

magyarallatvedo