Image default

Nagyszerű példa: szurikátákat fogadtak örökbe a debreceni ovisok!

Nagyszerű példa: szurikátákat fogadtak örökbe a debreceni ovisok! A jelképes nevelőszülővé válás tökéletesen mutatja, hogy a felelős állattartásra nevelést már egészen kicsi korban célszerű elkezdeni. 

Újabb nagylelkű nevelőszülőkre találtak a szurikáták! – kezdte bejegyzését a Debreceni Állatkert közösségi oldalán.  Mint írják, mindig nagy örömmel és hálával fogadják azokat a magánszemélyeket, cégeket, szervezeteket és intézményeket, akik jelképes nevelőszülőként szeretnének közvetlenül hozzájárulni egy-egy nekik különösen kedves lakójuk jólétéhez.

Ezt bizonyítja, hogy a héten az Ifjúság Utcai Óvoda Szoboszlói Úti Tagintézménye örökbe fogadta az intézmény szurikátacsapatát. Az ovisok kedvét a szemerkélő eső sem vette el a látogatástól. Zárásként, hálásan köszönik az óvoda nagylelkű támogatását, és bíznak benne, hogy a későbbiekben még tovább bővül majd Parkuk barátainak köre!

Hírességek is gyakran fogadnak örökbe

Az állatok örökbefogadása olyan nemes és felelősségteljes döntés, amelyet egyre több híresség választ. Az állatvédelem és az örökbefogadás fontosságára való felhívás céljából bemutatunk 5 hírességet, akik különböző módon járulnak hozzá a világ állatokkal kapcsolatos problémáinak enyhítéséhez.

Pozitív példát mutatnak az állatok örökbefogadásában, és arra ösztönzik az embereket, hogy tekintsenek egy otthontalan állatok irányába is.

1. Ricky Gervais:

A világszerte elismert színész és humorista, Ricky Gervais, hosszú évek óta aktívan kiáll az állatok jogaiért. Gervais nemcsak a beszédeiben emeli ki az állatok örökbefogadásának fontosságát, hanem a saját életében is példát mutat. Több kutyát is örökbe fogadott és időről időre a közösségi médián keresztül is biztatja az embereket, hogy gondoljanak az állatmenhelyekre, amikor egy új háziállatot szeretnének.

Facebook/Ricky Gervais

2. Kaley Cuoco:

A „Big Bang Theory” sztárja, Kaley Cuoco, szintén híres állatbarát. Az állatok iránti szeretete és elkötelezettsége megmutatkozik az általa örökbefogadott állatokon keresztül. Cuoco számos kutyát és lovat fogadott örökbe az évek során. Az állatok melletti elkötelezettsége olyan erős, hogy saját állatmenhelyet is alapított, hogy segítsen az elhagyott és sérült állatoknak.

Facebook/Kaley Cuoco

3. Ian Somerhalder:

Ian Somerhalder, a „Vámpírnaplók” sztárja, nemcsak tehetséges színész, hanem elhivatott állatvédő is. Ő és felesége, Nikki Reed, kiemelt figyelmet fordítanak az állatok örökbefogadására és a menhelyi állatok támogatására. Somerhalder az állatvédelemmel kapcsolatos problémákra való rávilágításával és saját otthonában örökbefogadott állatainak gondozásával példát mutat az embereknek.

Facebook/Ian Somerhalder

4. Leonardo DiCaprio:

Leonardo DiCaprio, nemcsak egy világhírű színész, hanem egy elkötelezett állatvédő is. DiCaprio régóta elkötelezett a környezetvédelem és az állatvédelem iránt. Az Oscar-díjas színész az általa alapított Leonardo DiCaprio Alapítványon keresztül számos kezdeményezést támogat, amelyek a fenntartható fejlődést és az élővilág megóvását célozzák. DiCaprio kiemelkedő szerepet vállal a vadon élő állatok, köztük a pandák, koalák védelmében is. Támogatja a pandák örökbefogadását, és anyagi támogatást nyújt a panda kutatására és az élőhelyük megóvására irányuló projektekhez.

5. Selena Gomez

Selena Gomez rendszeresen kiáll az állatok jogaiért és azok védelme érdekében. Tudatosan használja a hírnevét és a közösségi média erejét, hogy felhívja a figyelmet az állatok kizsákmányolására és az állatkínzásra. Gyakran oszt meg a közösségi médiában olyan üzeneteket és tartalmakat, amelyek felhívják a figyelmet az állatok iránti szeretetre és tiszteletre. Támogatja az olyan szervezeteket, mint a PETA (Állatok Etikus Bánásmódjáért) és az Állatok Világnapja Alapítvány. Ezeknek a szervezeteknek azon dolgoznak, hogy felhívják a figyelmet az állatok jogaira és létrehozzanak olyan intézkedéseket, amelyek védelmükre és jólétére irányulnak. Nemrégiben Gomez is elindította saját állatvédő alapítványát, a Selena Gomez Állatvédő Alapítványt. Az alapítvány célja, hogy pénzügyi támogatást nyújtson az állatok menhelyeknek, az állatvédelmi programoknak és az állatgyógyászati kezeléseknek. Gomez arra törekszik, hogy az alapítvány révén segítsen az állatoknak megtalálni a szerető otthonukat és elősegítse az állatokkal való felelős és etikus bánásmódot.

Raymond Hall/GC Images/Getty Images

Ezen 5 híresség az állatok örökbefogadásával példát mutatnak és felhívják a figyelmet az állatvédelemre. Az örökbefogadás lehetősége egy olyan lehetőség, amellyel az emberek nem csak egy otthont adhatnak az állatoknak, hanem együttműködhetnek a menhelyekkel és a szervezetekkel az állatok megóvása érdekében. Minden egyes örökbefogadás lépés a helyes irányba, amely megmutatja, hogy mindannyian tehetünk valamit az állatokért és megváltoztathatjuk az életüket a jobb felé.

(Forrás: Debrecen Zoo)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Magyar csodakutya: Scwarzi combnyakműtét után is szoptatta az idegen kölyökkutyákat

Marci

6 ok, amiért egy idősebb kutya örökbefogadása a legjobb döntés, ha magányos vagy

magyarallatvedo

Ismét ovisok gyűjtöttek a menhelynek

magyarallatvedo