Image default

Pár nap alatt kiderült, ki hagyta sorsára a már országszerte ismert parlamenti cicákat

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

A parlamenti cicák, pontosabban az Országház elé lerakott kiscicák továbbra is biztonságban érezhetik magukat az Újpesti Állatmentőknél. A rendőrségnek pedig már a látókörébe került az a személy, aki a macskás dobozt oda helyezte az Országház lépcsőjére – adta hírül az Indirekt.

Biztonságban vannak a parlamenti cicák

Ahogyan azt a Magyar Állatvédelem is megírta, egy kerékpáros a múlt héten kismacskákkal teli dobozt helyezett el a Parlament lépcsőjénél, majd továbbhajtott. A kisállatokra az Országgyűlési Őrség talált rá, az állatokat pedig az V. kerületi Rendőrkapitányságra vitték. A rendőrség lefoglalta a cicákat, majd átadta őket az Újpesti Állatmentő Ligának.

A V. kerületi rendőrkapitányság parlamenti cicák miatt állatkínzás vétsége miatt indított büntetőeljárást az akkor még ismeretlen tettes ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán azonban új információkat osztott meg a hátrahagyott macskákat illetően. Úgy fogalmaztak, a parlamenti cicák továbbra is biztonságban héderelnek az Újpesti Állatmentőknél. „Új információ az ügyben, hogy a hatóságok látókörébe került az a személy, aki a macskás dobozt az Országház lépcsőjére tette. Nem Schrödinger volt” – tették hozzá.

Ezt olvastad már?

Az ivartalanítás kiemelt jelentőséggel bír a macskák populációjának szabályozása szempontjából. A túlszaporodás sok országban komoly problémát okoz, ami súlyos egészségügyi és állatvédelmi kérdéseket vet fel. Az ivartalanítás segít megelőzni az utcára kerülő és elhagyott macskák számának növekedését, valamint csökkenti az egészségügyi problémák és a túlterheltség kockázatát a menhelyeken. Erről bővebben ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Leszakadt a füle és férgek rágták a kutyát, akire Cegléden találtak rá

Marci

Egy macska a látássérült kutya vakvezetője – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

300 állat ivartalanításába segít be az Orpheus

magyarallatvedo