Image default

Medve ölhetett meg egy japán egyetemistát

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Medve ölhetett meg egy japán egyetemistát. Ez azonban csak az elpusztult medve gyomortartalmának a megvizsgálása után bizonyosodhat csak be.

Medve ölhette meg azt az egyetemistát, akinek a múlt héten megtalálták a holttestét Japánban a hegyekben – közölte az Origo.

A diákot egy elpusztult barnamedve teteme közelében találták meg, ugyanazon a területen, ahol egy csoport férfi túlélt egy medve-támadást mindössze két nappal azelőtt.

A diák maradványait csütörtökön találták meg a Daisengen-hegyen, Hokkaido félszigetén. A holttestet sikerült azonosítani, egy 22 éves hakodatei egyetemistáé, aki a hét elején egy hegymászás során tűnt el. A diák korábban beszélt egy ismerősével arról, hogy október 29-én felmászik a Daisengen-hegyre. Az autóját később a hegyen egy nyomvonal közelében találták meg, de a holtteste egy másik helyen volt, ott, ahol október 31-én három férfit megtámadott egy barnamedve.

A férfiak közül ketten megsérültek, de végül sikerült elüldözniük az állatot – írja a CBS. A hatóságok szerint az egyetemistával is ugyanaz a medve végezhetett. Ez azonban csak az elpusztult medve gyomortartalmának a megvizsgálása után bizonyosodhat csak be.

Idén megnőtt a medvetámadások száma Japánban, április és szeptember között 109 esetet regisztráltak. Májusban egy halásznak tépte le a fejét egy medve. Októberben pedig három medvét elaltattak, mert betörtek egy szőnyeggyárba és veszélyeztették a dolgozók életét – írták.

Szakemberek szerint az idei silány diótermésre vezethető vissza, hogy a medvéknek nem jut elég táplálék, ezért a saját életterükön kívül merészkednek és ott próbálnak élelemhez jutni.

Néhány napja egy idős csoportot támadott meg egy medve

Mint beszámoltunk róla, nemrég Akitában is medvetámadás volt, de szerencsére nem halálos kimenetelű. Az idős áldozatok megsérültek, de rövid időn belül ellátták őket.
A helyi hatóságok közölték, hogy emberekre támadt a medve Japán északkeleti részén, Akitában.
A TÁMADÁS HELYI IDŐ SZERINT REGGEL TÖRTÉNT. AZ ÖT ÁLDOZAT MINDEGYIKE 60-80 ÉVES, ÉS MINDANNYIAN ÖNTUDATUKNÁL VOLTAK A MEDVETÁMADÁS UTÁN.
Akitában a szokásosnál több volt idén a medveészlelés, és a medvetámadásokban megsérült emberek száma is rekordot döntött, meghaladva a harmincat.
(Forrás: Origo, Fotó: illusztráció)
Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Több mint negyven jószágot pusztítottak el a medvék egy éjszaka alatt Farkaslaka községben

magyarallatvedo

Apró medvebocs bóklászik a Tátrában található síparadicsomban – VIDEÓ

Marci

Egy medve kószált a Disney Worldben, szerencsére nem lőtték ki

Erik